Ahjupuder kruupidega / Ahopudõr suurmidõga

Kaheksale

Lihtne, ent väga maitsev ahjupuder Iti leeväküügist. Kui putru peaks järele jääma, siis saab järgmisel päeval sellest kruubisalatit teha.

 

500 g odrakruupe
1,5 l vett
1,5 tl soola
100 g taluvõid

 

Pese tangud mitu korda kuuma veega läbi ja pane ahjupotti. Kalla peale vesi, lisa sool ja laota peale võitükikesed.

Hauta kaaneta potis 175-kraadises ahjus 1,5 tundi. Kui kasutad elektriahju, suurenda viimasel kümmekonnal minutil kuumust kuni 200 kraadini: nii saad krõbeda kooriku. Väga maitsev puder valmib ka puuahjus hautades. Sel juhul pane puder ahju hauduma kohe pärast siibri sulgemist.

Vaata ka teisi retsepte