Oahautis / Ua’ tattõga

Kuuele

Taarka tarõs telliti taimetoitu, mõte läks paastutoitudele ja sai selline retsept. Paastuajal pakutakse seda õliga, ilma lihata ja riivjuustuta, aga muul ajal võib sinna soovi järgi koostisaineid lisada.

 

1,5 l vett (1 l ubadele, 0,5 l seentele)
100 g odrakruupe
300 g kuivatatud põldube
25 g kuivatatud puravikke või muid seeni
200 g hapendatud seeni või leotatud soolaseeni
200 g suitsuliha (soovi korral)
100 g porgandeid
0,5 kg kartuleid
200 g mugulsibulaid
5 suuremat küüslauguküünt
300 g võid, sellest osa praadimiseks
100 g riivjuustu
4 loorberilehte
1 spl suhkrut
8 vürtsitera
soola maitse järgi

 

Eelmisel päeval keeda kruubid ja pese. Pane oad ööseks 1 l veega likku. Pane oad sama veega suurde potti keema. Peenesta kuivatatud seened näppude vahel ja pane eraldi nõus 0,5 l veega nõrgal kuumusel keema.

Keeda oad poolpehmeks, lisa keedetud seened koos vedelikuga. Pruunista tükeldatud porgand võis ja lisa ubadele. Prae samal pannil hapendatud või leotatud soolaseened ja lisa ubadele. Lisa roale kruubid, kartuliviilud ja soovi korral suitsulihatükid. Maitsesta, lisa riivjuust ja sega läbi.

Söö rooga hapukoore või küüslaugukastmega. Hästi sobib kõrvale punapeedisalat.

Vaata ka teisi retsepte