Tindikalasupp / Tindiruug

Kuuele-kaheksale

Retsepti on kirja pannud Hõrna Aare, roog on Taarka Tarõ menüüs ning seda on pakutud ka Rannaküla kohvikus. Tindid on supi sees kõige pea ja sabadega.

 

200 g kuivatatud Peipsi tinti (sobib ka kuivatatud anšoovis)
250 g tugevamaitselist kodusea küljeliha
0,5 klaasi odrakruupe
1 suurem porgand
3‒4 kartulit
1 sibul
kalale sobivaid maitseaineid
serveerimiseks värsket tilli, peterselli, hapukoort
2 l kala- või köögiviljapuljongit

 

Pane kruubid paariks tunniks vette likku. Nõruta kruubid ja pane puljongisse keema, lisa kuivatatud tindid. Tinte pole vaja enne leotada. Tükelda suitsuliha kuubikuteks, prae koos tükeldatud või jämeda riiviga riivitud porgandiga läbi. Lisa sibul suurte tükkidena, prae klaasjaks ja kalla segu potti. Koori ja tükelda kartulid, lisa supile. Maitsesta ning hauta tasasel tulel, kuni kruubid on pehmed.

NB! Tindikala on soolane, lisa soola ainult vajaduse korral. Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.

Vaata ka teisi retsepte