Lambapada / Lambaruug

Kolmele

Rikka Ivvani talu kohvikus Tatrik kasutatakse selle roa valmistamisel ainult oma talu toorainet ja külast saadud toortatart. Lammas ei tohiks olla vanem kui aastane.

 

Puljong:
vett ‒ arvestusega, et kondid on korralikult veega kaetud
konte ‒ nii palju, kui potti mahub

Pajaroog:
2 keskmist porgandit
5 keskmist kartulit
3 sibulat
350 g kapsast
1 dl leotatud toortatratangu (u 10 tundi leotatud) 
4 küüslauguküünt
maitse järgi köömneid
serveerimiseks küüslaugu-hapukoorekastet või värsket hapukurki

 

Eemalda lambakontidelt rasv ja pane kondid külma veega keema. Koori keemisel pinnale kerkiv vaht. Keeda puljongit vaiksel tulel mitu tundi, kuni liha on kontide küljest lahti. Seejärel võta kondid välja jahtuma.

Pruunista eraldi pannidel tükeldatud sibulad, küüslauk, porgandid, kartulid ja kapsad võiga. Pane kõik ained potti ja lisa nii palju puljongit, et kõik on kaetud. Jahtunud kontidelt eemalda liha ja lisa potti. Hauta, kuni juurviljad on pehmed. Maitsesta soola ja köömnetega ning lisa tatratangud. Serveeri küüslaugu-hapukoorekastme või värske hapukurgiga.

Vaata ka teisi retsepte